Početna aktuelnosti Servisne informacije – 7.4.2020.godine

Servisne informacije – 7.4.2020.godine

204
0
Podijeli

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u toku prethodnog dana i noći, imali su 42 intervencije u sjedištu Hitne službe kao i dvije na terenu.

Službenici Policijske uprave Živinice, u istom periodu, intervenirali su po jednom počinjenom krivičnom djelu-krađi koja se desila u ulici Alije Izetbegovića.

Osim toga, obavljen je i jedan uviđaj saobraćajne nesreće koja se desila na križanju Prve ulice i Ulice Pašage Gogića u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila te su tri lica povrijeđena i pričinjena je materijalna šteta na vozilima.

Evidentirano je i 10 ostalih događaja.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija obaviješteni smo je da je vodosnabdijevanje bilo uredno.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice imali su jednu intervenciju na gašenju požara u Mjesnoj zajednici Šahići u 22 sata i 13 minuta, gdje je gorjelo sitno rastinje i šikara.

Bila je ugrožena i velika površina šume ali brzom intervencijom živiničkih vatrogasaca požar je lokaliziran i ugašen.

U prodilištu UKC-a Tuzla rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

Vremenski uvjeti su povoljni i saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost i slabiji promet vozila. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04..

Molimo vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Zbog radova na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug, na autoputu A-1, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce), saobraćaj je od 09 do 15 sati obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Vardište, Karakaj i Rača.

……………………..

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Buna-Tasovčići, zbog čega se na mjestu izvođenja radova saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Jssminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje