Početna aktuelnosti Servisne informacije-8.3.2019.

Servisne informacije-8.3.2019.

295
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice,u protekloj noći i danu prije,intervenirali su po četiri krivična djela.

Tri intervencije odnose se na krivična djela-provale u porodične kuće u Donjoj Višći,Donjim Dubravama i Donjoj Lukavici.

Četvrto krivično djelo,po kojem su intervenirali živinički policajci, počinjeno je u Gornjim Živinicama-naselje Rasadište a radilo se o nasilničkom ponašanju.

Osim toga,interveniralo se i u dva slučaja saobraćajnih nezgoda.

Jedna se desila na magistralnom putu M-18 i u njoj su učestvovala dva putnička vozila,nastupila je manja materijalna šteta a tri lica su zadobila lakše tjelesne povrede.

Druga saobraćajka se desila na parkingu u ulici Alije Izetbegovića i tom prilikom došlo je do kontakta dva putnička vozila, pričinjena je manja materijalna šteta a povrijeđenih lica nije bilo.

Pored navedenog,policajci su reagirali i u 16 ostalih događaja.

Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice imala je tri intervencije na gašenjima požara.

Prva se dogodila u 10 sati i 12 minuta u Mjesnoj zajednici Gračanica-zaseok Bučje.Gorjelo je nisko rastinje i mlađa šuma površine oko 20 dunuma.

Druga intervencija bila je u 15 sati 47 minuta na Površinskom kopu Višća-u blizini rekultivacije gdje je,također,gorjelo nisko rastinje.

I treća intervencija bila je u gradskom naselju Križaljka u 21 sat i 8 minuta kada je došlo do zapaljenja elektro stuba.

Sve tri intervencije vatrogasaca bile su uspješne.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice intervenirali su 128 puta u sjedištu Hitne službe i četiri puta na terenu.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice nismo uspjeli dobiti informaciju o stanju iz nadležnosti ove firme ali ono što je sigurno da je i dalje na snazi prvi stepen redukcije u vodosnabdijevanju.

U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, četiri djevojčice i pet dječaka.

Na putevima u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju na jače udare vjetra na pojedinim dionicama, a izdvajamo puteve na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Ključa, Sanskog Mosta, Kupresa, Tomislavgrada i Glamoča. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje