Početna aktuelnosti Servisne informacije za 03.12.2021. godine

Servisne informacije za 03.12.2021. godine

242
0
Podijeli

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 70 zdravstvenih usluga građanima te su imali dva terenska izlaska.

Iz percepcije službenika Policijske uprave Policijske stanice Živinice na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je mirno pa su evidentirali samo 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 11 beba. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica i jedan dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja je uredno, dok je snabdijevanje vodom u Dubravama otežano.

Zbog snijega koji pada u većem dijelu Bosne saobraća se otežano i usporeno. Iz Bihamka posebno upozoravaju na dionice u višim planinskim predjelima. Mole vozače da se prije polaska na put na vrijeme informišu o trenutnom stanju i prohodnosti puteva. Ekipe putne operative su na terenu i intervenišu na dionicama gdje je to neophodno. Skreću pažnju i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje