Početna aktuelnosti Servisne informacije za 07.04.2021.godine

Servisne informacije za 07.04.2021.godine

164
0
Podijeli

POLICIJA- U toku jučerašnjeg dana i noći na putevima grada Živinice dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Nezgode su se dogodile u Prvoj ulici i na regionalnom putu R469 u mjestu Dubrave Donje.

Policijski službenici grada Živinice evidentirali su još 7 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA-U Hitnoj službi Doma zdravlja pregledana su 52 pacijenta, tim ljekara i medicinara imao je dvije terenske intervencije.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JPVIK- Vodosnabdjevanje Dubrava, Grada i prigradskih naselja je uredno.

BIHAMK-Zbog zimskih uvjeta za vožnju obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na putevima Tomislavgrad-Šuica-Kupres i Drvar-Bosanski Petrovac, dok putnička vozila na ovim dionicama saobraćaju otežano. I na ostalim dionicama u višim predjelima saobraća se otežano, a izdvajamo puteve Trnovo-Foča-Gacko (prevoji Rogoj i Čemerno) i Glamoč-Mlinište, kao i šire područje Romanije. a

I u ostalim krajevima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Danas počinju radovi u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija. Saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, dok putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se tokom dana usmjeravaju na alternativni pravac preko Dubrava.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje