Početna aktuelnosti Servisne informacije za 09.01.2020.godine

Servisne informacije za 09.01.2020.godine

145
0
Podijeli

POLICIJA-Službenici Policijske stanice Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći zabilježili su samo dva slučaja iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 114 pacijenata, ljekari i medicinari dva puta su izlazili na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 7 beba, 4 djevojčice i 3 dječaka.

VATROGASCI- Živinički vatrogasci su u toku jučerašnjeg dana i noći intervenisali tri puta. U 08:15h gasili su požar u kontejneru kod Tržnog centra Aden, u 16:22h gorjela je trafo stanica u Dubravskoj ulici, dojavu o požaru na kaminonu i bageru zaprimili su u 03:34h, požar se dogodio na parking prostoru u blizini RH Salona. Brzom intervencijom vatrogasaca svi požari su lokalizovani i u potpunosti ugašeni.

JPVIK- Vodosnabdjevanje se odvija prema ustaljenom režimu redukcije.

BIHAMK- Mjestimično gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas i Spreču, kao i na dionici magistralnog puta Glamoč-Mlinište. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguće nailaske na poledicu na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone i savjetujemo opreznu vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje