Početna Uncategorized Servisne informacije za 11.08.2021.godine

Servisne informacije za 11.08.2021.godine

67
0
Podijeli

POLICIJA- Tokom jučerašnjeg dana i noći policijski službenici su evidentirali narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem u naseljenom mjestu Tupković.

Na putevima grada Živinice zabilježene su dvije saobraćajne nezgode. Prva se dogodila na benzinskoj pumpi Hifa u ulici oslobođenja gdje došlo do oštećenja privatne imovine pirlikom ulaska i izlaska teretnog motornog vozila.

Druga se dogodila na magistralnom putu M18 u Malinama u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, u istoj nije bilo povrijeđenih lica.

Evidentirano je sedam slučajeva u oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi doma zdravlja Živinice pregledano je 175 pacijenata, ljekari i medicinari imali su 4 terenske intervencije.

PORODILIŠTE- U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, dvije djevojčice i šest dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BIHAMK- Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se izbjegavaju vožnje na duže relacije u najtoplijem dijelu dana.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje