Početna aktuelnosti Servisne informacije za 13.08.2021.godine

Servisne informacije za 13.08.2021.godine

110
0
Podijeli

POLICIJA- U dvije saobraćajne nezgode koje su se dogodile na putevima grada Živinice nije bilo povrijeđenih lica. U nezgodama su učestvovala dva putnička motorna vozila a prva se dogodila u ulici Prvi mart, dok je druga zabilježena u Starom Đurđeviku na magistralnom putu M18.

Policijski službenici evidentirali su još 14 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi doma zdravlja Živinice pregledano je 126 pacijenata, tim ljekara i medicinara imao je jednu terensku intervenciju.

PORODILIŠTE-U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica imala je dvije intervencije. Gasili su požar na pomoćnom objektu u naseljenom mjestu Šišići i požar na klima uređaju u ulici 25.novembra u bloku jedan.

JPVIK- Od 07:00 sati 12. 08.2021 god. do 07:00 sati 13.08.2021 godine, vodosnadbijevanje na području Donjih I Gornjih Dubrava je otežano .

Vodosnadbijevanje na području Grada uredno..

Redukcija vršena od 22:00 -06:00 sati u ulici ORB,Modračka , Partizanska,Strašanj,Bosanska . Kazali su nam u JP VIK Živinice.

BIHAMK- Na putevima u Bosni i Hercegovini i danas očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno u poslijepodnevnim satima na izlazima iz gradskih zona. Prije polaska na put na vrijeme provjerite svu potrebnu dokumentaciju za vas i vozilo, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima. U najtoplijem dijelu dana, prilikom napuštanja vozila, na vrijeme isključite rashladne uređaje, kako bi se organizam navikao na vanjsku temperaturu. Ukoliko putujete na duže relacije pravite češće pauze.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje