Početna aktuelnosti Servisne informacije za 19.05.2021.godine

Servisne informacije za 19.05.2021.godine

168
0
Podijeli

POLICIJA- U toku proteklog dana i noći na putevima grada Živinice dogodile su se dvije saobraćajne nesreće u kojima su dva lica zadobila povrede.

Prva se dogodila na lokalnom putu u naseljenom mjestu Gračanica u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila gdje su  kod jednog lica na UKC-u Tuzla konstatovane lakše tjelesne povrede.

Druga se dogodila u Bašigovcima naselje Trasa. Motociklista je prilikom pada s motora zadobio lakše tjelesne povrede.

Policijski službenici PS Živinice evidentirali su još 10 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledan je 71 pacijent, ljekari i medicinari nisu imali terenskih intervencija.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, osam djevojčica i dva dječaka.

VATROGASCI- profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JPVIK- U periodu od 07:00 sati 18.05. 2021 god. do 07:00 sati 19.05.2021 godine, vodosnadbijevanje na području Donjih Dubrava bilo je otežano zbog kvara,Gornje Dubrave, Grada i prigradska  naselja vodosnabdjevanje je uredno.

BIHAMK- Slabija kiša pada u većem dijelu Bosne, dok je u Hercegovini, za sada, suho. Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozače savjetujemo da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Za bezbjednu vožnju-ne zaboravite vezati sigurnosni pojas u vozilu. Također, zaštitite vaše dijete–uvijek koristite autosjedalicu!

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje