Početna aktuelnosti Servisne informacije za 20.02.2020.godine

Servisne informacije za 20.02.2020.godine

230
0
Podijeli

POLICIJA- U toku jučerašnjeg dana i noći na putevima Grada Živinice dogodile su se tri saobraćajne nesreće.

Pješak je zadobio povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na raskrsnici ulica Alije Izetbegovića i 25.novembra.

Na regionalnom putu R455-a Lukavac-Šekovići u mjestu Šerići dogodila se nesreća u kojoj su dva lica povrijeđena.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M18 na raskrsnici sa Topličkom ulicom nije bilo povrijeđenih lica.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica imala je intervenciju na gašenju požara u naseljenom  mjestu Đurđevik. Dojavu o požaru zaprimili su u 12.57h, odmah su izašli na teren i ugasili požar kod stadiona-Kipa u Đurđeviku gdje je gorjelo nisko rastinje.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja pregledana su  134 pacijenta, ljekari i medicinari su imali 6 terenskih intervencija.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo rUKC-a Tuzla rođeno je 13 beba, 8 djevojčica i 5 dječaka.

JP VIK- Vodosnabdjevanje se odvija prema ustaljenom režimu redukcije.

BIHAMK- Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. U ranim jutarnjim satima u višim predjelima evidentirane su i sniježne padavine, posebno na putevima Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Glamoč-Mlinište. U južnim i jugozapadnim krajevima upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra. Napominjemo da se na put ne kreće bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje