Početna aktuelnosti Servisne informacije za 20.12.2019.godine

Servisne informacije za 20.12.2019.godine

718
0
Podijeli

POLICIJA- Prva saobraćajna nezgoda dogodila se na magistralnom putu M18 u Živinicama kod firme Alumina, u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, i u drugoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnom putu u mjestu Gračanica nije bilo povrijeđenih lica.

Policijski službenici su zabilježili još 16 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 106 pacijenata, ljekari i medicinari 5 puta su izlazili na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 9 beba, 7 dječaka i 2 djevojčice.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica zaprimila je dojavu o požaru, nakon izlaska na teren ustanovili da nema potrebe za intervencijom, te vlasnika objekta upoznali sa mjerama postupanja u slučaju kada prijeti opsanost od požara.

JPVIK- Vodosnabdjevanje na području Grada Živinice u toku današnjeg dana u vremenskom periodu od 10.00-14.00h bilo je otežao.

BIHAMK- Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje