Početna aktuelnosti Servisne informacije za 22.02.2023.godine

Servisne informacije za 22.02.2023.godine

346
0
Podijeli

POLICIJA- U toku proteklog dana i noći na području grada Živinice jednom je narušen javni red i mir od strane jednog lica u Prvoj ulici.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na lokalnom putu Ciljuge-Dubrave nije bilo povrijeđenih lica.

Pješak je zadobio povrede u nezgodi koja se dogodila u ulici Alije Izetbegovića, jedno lice povrijeđeno je u nezgodi koja se desila na magistralnom putu M17.1,  gdje je vozač sletio s kolovoza i udario u zaštitnu ogradu vlasništvo Direkcije cesta Federacije BiH.

Četvrta saobraćajna nezgoda dogodila se također na magistralnom putu M17.1, u Dubravama Donjim u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Policijski službenici PS Živinice zabilježili su još 13 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 115 pacijenata, tim ljekara i medicinara osam puta je izlazio na teren.

VATROGASCI- Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice gasili su požar u Đurđeviku, naseljeno mjesto Nukići, gdje je gorjelo nisko rastinje. Požar je lokalizovan i u potpunosti ugašen.

JPVIK- Vodosnabdjevanje grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

BIHAMK- Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Poledica je moguća u jutarnjim satima na dionicama u višim planinskim predjelima. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje