Početna aktuelnosti Servisne informacije za 22.06.2021.godine

Servisne informacije za 22.06.2021.godine

231
0
Podijeli

POLICIJA- Policijski službenici u toku proteklog dana i noći zabilježili su 13 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 114 pacijenata, ljekari i medicinari su imali 4 terenske intervencije.

PORODILIŠTE-U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JPVIK-Vodosnadbijevanje na području Donjih I Gornjih Dubrava, Grada , i prigradskih naselja bilo je otežano.

BIHAMK- U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa JP Ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, sa ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa kolovoza i prevesti ga do baze AMK, najbližeg servisa ili parkinga na udaljenost od maksimalno 3 kilometra od lokacije kvara. Vozilima koja se nalaze u kvaru izvan ceste na javnim parkinzima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge opravke vozila na licu mjesta s ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje, s tim da će prednost imati vozila koja trebaju pomoć na cesti. Vozila izvan ceste nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju. Besplatne usluge pomoći na cesti BIHAMK je obavezan pružiti učesnicima u saobraćaju u sljedećim kantonima: Unsko-sanski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Bosansko-podrinjski, Sarajevski, Srednjebosanski (u zoni odgovornosti Travnik, Novi Travnik, Bugojno, Donji i Gornji Vakuf) i Hercegovačko-neretvanski (u zoni odgovornosti Konjic, Jabanica, Prozor-Rama i grad Mostar).

Zbog izrazito toplog i sparnog vremena, molimo vozače da na put kreću u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima. Ukoliko putujete u najtoplijem dijelu dana, pravite češće pauze. Budite maksimalno oprezni i poštujte saobraćajne propise.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje