Početna aktuelnosti Servisne informacije za 23.juli 2019.godine

Servisne informacije za 23.juli 2019.godine

180
0
Podijeli

Prema informaciji iz Policijske stanice Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći na putevima područja našeg grada dogodile su se četiri saobraćajne nezgode.

Prva nezgoda dogodila se na regionalnom putu /R-469/ Živinice -Kalesija u mjestu Dubrave Donje, Sprečki pravac  jedno putničko motorno vozilo ostvarilo je kontakt sa zaštitnom ogradom na mostu preko rijeke Spreče. Tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta na vozilu i ogradi mosta.

Teretno motorno vozilo u naselju Litve ostvarilo je kontakt sa betonskim električnim stubom. Pričinjena je materijalna šteta na vozilu i stubu.

Na magistralnom putu M-18 u mjestu Podgajevi dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva teretna motorna vozila. Povrijeđenih nije bilo a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

U saobraćajnoj nezgodi koja se jučer dogodila u ulici Oslobođenja u Živinicama učestvovala su dva putnička motorna vozila na kojima je pričinjena manja materijalna šteta.

U Policijskoj stanici Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći zabilježeno je i 12 prijava iz oblasti Ostali događaji.

Vatrogasci su jučer imali dojavu o požaru na stambenom objektu na broju 32-A u naselju Ciljuge, Stara pruga. Po dolasku na mjesto događaja utvrđeno je da se zapalio sat električne energije ali da je požar većih razmjera spriječila reakcija vlasnika objekta i predstavnika Elektrodistribucije Živinice.

U Službi hitne pomoći JZU Dom zdravlja Živinice dežurni ljekari i medecinari pregledali su 115 pacijenata i jednom su izlazili na teren.

U Porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 16 beba, deset djevojčica i šest dječaka.

Vodosnabdijevanje jučer je u naseljima Torovac i Dervisi u mjesnoj zajednici Dubrave Gornje zbog kvara na mreži bilo u prekidu.

Za oko 4 sata koliko je trajao prekid u vodosnabdijevanju radnici  JP VIK Živinice otklonili su kvar.

Vodosnabdijevanje ostalih dijelova našeg grada provodi se uz redukciju u noćnim satima.

Iz BIHAMK-a vozačima na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Samka Avdagić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje