Početna aktuelnosti Servisne informacije za 28.02.2023.godine

Servisne informacije za 28.02.2023.godine

270
0
Podijeli

POLICIJA- Policijski službenici Policijske stanice Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći zabilježili su četiri slučaja iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledana su 144 pacijenta, tim ljekara i medicinara je četiri puta izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U porodilištu UKC-a rođeno je sedam beba, jedna djevojčica i šest dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JPVIK- Vodosnabdjevanje u gradu, prigradskim naseljima i Dubravama je uredno.

BIHAMK-Zbog ugaženog snijega otežano je saobraćanje na dionicama preko pojedinih planinskih prevoja, a izdvajamo puteve: Sarajevo-Foča (Rogoj), Priluka-Glamoč-Mlinište-Ključ, Tuzla-Bijeljina (Banj Brdo), Livno-Šuica-Kupres, Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Turbe-Karanovac, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar-Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac-Ključ (Lanište) i Gacko-Tjentište, kao I šire područje Romanije. Na ovim dionicama preporuka je korištenje lanaca za teretna vozila. Na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) zabrana je kretanja za teretna vozila. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji formira sniježne nanose. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali snijeg koji I dalje pada, te jak vjetar, znatno otežavaju njihov rad.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje