Početna aktuelnosti Servisne informacije za 29.06.2023. godine – Živinice

Servisne informacije za 29.06.2023. godine – Živinice

290
0
Podijeli

Moglo bi se reći da je prvi dan Kurban Bajrama, sa aspekta rada i angažmana najvažnijih službi našeg grada, prošao relativno mirno, osim djelovanja Službe Hitne medicinske pomoći.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u toku prethodne noći i dana prije nisu imali nikakvih intervencija.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice su 27. juna intervenirali u pet slučajeva saobraćajnih nezgoda i pet ostalih događaja.

28. juna živinički policajci su intervenirali u slučaju jedne saobraćajne nezgode i šest ostalih događaja.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice obavili su 172 intervencije u sjedištu Hitne službe.

Iz Javnog preduzeća Vodovod i Kanalizacija Živinice nismo uspjeli dobiti podatke o vodosnabdjevenosti Grada i eventualnim intervencijama.

U porodilištu UKC -a Tuzla rođeno je pet beba, dvije djevojčice i tri dječaka.

Stanje na putevim u Bosni i Hercegovini:

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća se bez zastoja, a tokom dana očekuje se pojačana frekvenciju vozila. Apel  vozačima da budu oprezni i da vožnju prilagode uslovima na putu. Posebnu pažnju treba obratiti na bicikliste, motocikliste i korisnike električnih romobila. Biciklisti i motociklsiti treba da koriste zaštitnu opremu. Ne treba zaboraviti  i to dasigurnosni pojasevi  najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje