Početna aktuelnosti Škola nogometa NK Rijeka Šerići – sinonim za uspješan rad sa nogometnim...

Škola nogometa NK Rijeka Šerići – sinonim za uspješan rad sa nogometnim nadama

278
0
Podijeli

Škola nogometa Nogometnog kluba Rijeka Šerići, koju predvodi veliki entuzijasta Elvis Kamberović, paradigma je ispravnog rada sa najmlađim kategorijama nogometnih talenata.

To se vidi u svakoj gesti dječaka, kako na treninzima tako i na značajnom broju takmičenja u kojima ova škola uzima učešće.

Svojim ponašanje na terenu i van njega, puleni trenera Kamberovića pokazuju zrelost koja je neuobičajena za sportiste uzrasta od šest do 13 godina.

Zato na adresu ove škole redovno stižu pozivi za učešća na turnirima koji se organiziraju na području Tuzlanskog kantona ali i šire.

Nedavno su šerićki nogometni poletarci sa Trećeg memorijalnog turnira “Šehidi Poljica” u klupske vitrine donijeli pehar za osvojeno prvo mjestu u kategoriji dječaka 2011/2012 godište i četvrto mjesto u kategoriji 2009/2010 godište.

U vikendu iza nas, Škola NK Rijeka Šerići, uzela je učešće na turniru u Lukavcu u organizaciji Škole nogometa Trijumf Lukavac i tu su, u dvije kategorije, zauzeli drugo, odnosno, četvrto mjesto.

Drugo mjesto osvojila je generacija 2010/2011 a četvrto generacija 2012/2013.

Ovi solidni rezultati ostvareni su u konkurenciji od po deset ekipa u svakoj kategoriji.

Nogometni znalac Elvis Kamberović, uporedo sa najmlađim kategorijama, radi i sa seniorima NK Rijeka Šerići i uspješno ih vodi u Prvoj kantonalnoj ligi Tuzlanskog kantona.

Trenutno su u toku završne pripreme za početak nove sezone u ovom rangu nogometnog takmičenja koje počinje 26.augusta i u prvom kolu NK Rijeka Šerići igra derbi sa ekipom NK Sloga Tojšići i to na gostujućem terenu.

Očekivanja su da šerićka nogometna momčad, u sezoni koja slijedi, igra glavnu ulogu za prvo mjesto u Prvoj kantonalnoj ligi TK.

Napomenimo da u ovoj ligi zapaženu ulogu ima još jedna ekipa iz Živinica a to je NK Mladost iz Živinica Gornjih i ova momčad bit će gost Nogometnom klubu Jedinstvo iz Lukavca, u prvom kolu nove sezone.

Jasminko Razić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje