Početna aktuelnosti Slavljenička atmosfera u OFK “Eurogol”, titula u Prvoj ligi TK

Slavljenička atmosfera u OFK “Eurogol”, titula u Prvoj ligi TK

113
0
Podijeli

Omladinski fudbalski klub Eurogol Živinice sada već tradicionalno iz sezone u sezonu bilježi odlične rezultate. Polaznici škole fudbala Eurogol zauzeli su prvo mjesto u 2006. godištu koje se takmiči u kvalitetnoj ligi Tuzlanskog kantona i 2007. godištu koje se takmiči u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona. Predpioniri u svojoj takmičarskoj grupi nalaze se u sredini tabele.

Pobjedom nad ekipom Kolibri rezultatom 4:1 članovi Eurogola upotpunili su veliko slavlje. Prvenstvo su okončali na prvoj poziciji sa 20 pobjeda, dva remija i četiri poraza te 62 prikupljena boda. Najbolji strijelci Eurogola u protekloj godini bili su Hodžić Ernad sa 16 golova, Muratović Rijad sa 14, Amar Hurić sa 13 i Emel Gerović sa osam postignutih golova.

Rezultati koje ostvaruju pionirske selekcije Eurogola nisu slučajni. Rezultat su napornog rada članova i trenera od njihovog ulaska u klub. Krilatica red, rad, disciplina u ovom sportskom kolektivu nije puka fraza već ideja koja ima za cilj da pomogne članovima kluba da sebe predstavljaju u najboljem mogućem svjetlu.

Omladinska škola fudbala Eurogol uzima učešće na brojnim turnirima stoga su slavu stekli i na tradicionalnim međunarodnim takmičenjima gdje su ostavljali pozitivne utiske i bilježili više nego solidne rezultate. Zbog pandemije koronavirusa u protekloj godini nisu rizikovali sa dalekim putovanjima. U ovoj godini očekuju da će svoje kvalitete moći pokazati međunarodnim turnirima i turnirima u Bosni i Hercegovini.

Treneri omladinske škole fudbala Eurogol posvećeno rade sa svim kategorijama ove škole. Kako ističu interesovanje za članstvo skoro da nikada nije bilo veće pa je dana oko 300 dječaka dio zeleno-žute porodice sa kojima radi pet trenera.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje