Početna aktuelnosti Solidan nastup pionira NK Rijeka na turniru u Sarajevu

Solidan nastup pionira NK Rijeka na turniru u Sarajevu

769
0
Podijeli

Puleni trenera Elvisa Kamberovića, polaznici Škole nogometa NK Rijeka Šerići, jučer su uzeli ušešće na prestižnom malonogometnom turniru “Treći zimski kup 2020” koji se održao u lijepom i multifunkcionalnom Sportskom centru La Bonbonera u Istočnom Sarajevu.

Agilni i vrijedni trener Kamberović poveo je dvije ekipe svojih nogometnih talenata, godišta 2011. i 2013., koji su, kako se to kaže, “ostavili srce na terenu” i bili dostojni protivnici najboljim školama nogometa u Bosni i Hercegovini, prije svega, nogometnih klubova Sarajevo i Željezničar kao i još nekoliko renomiranih klubova iz naše zemlje.

Kamberović je nakon Turnira kazao da je osnovni cilj ispunjen:

“Želim kratko samo da se zahvalim svima ko god je učestvovao u našem jučerasnjem projektu, našim vjernim navijačima  koji su doŠli da nas podrže, roditeljima na povjerenju, posebno gospodinu Mensuru Klapiću koji je cijelo vrijeme bio uz nas a to nama puno znaci. Cilj i jeste bio da vidimo gdje smo u takmičenju sa najjačima i ja sam prezadovoljan djecom, njihovim razvojem.”

Šerićka djeca i njihov trener bili su istinski reprezenti svoga grada Živinica i ostavili su sjajan dojam, kako na terenu tako i van njega, pa je organizator turnira u Sarajevu izrazio želju za ponovnim učešćem Škole nogometa NK Rijeka na nekom od njihovih narednih turnira a izrazio je i spremnost za nastupom njegove ekipe u Živinicama.

Jasminko Razić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje