Početna aktuelnosti Specijalni bajramski program TVŽ u povodu Kurban bajram emitujemo iz Barica

Specijalni bajramski program TVŽ u povodu Kurban bajram emitujemo iz Barica

92
0
Podijeli

Čiste kuće, sređene avlije,  bogate sofre , posjete roditeljima, rodbini i prijateljima, dan koji  u posebnom ozračju i veselju dijelite s drugima, tradicionalno provedite  i uz Vašu i našu medijsku kuću, Televiziju Živinice.

Vrijedna ekipa TV Živinice proteklih nekoliko dana radila je na pripremanju i snimanju specijalnog Bajramskog programa koji ćete imati priliku gledati za dane Kurban Bajrama.

Ranijih godina , realizaciju jednog ovakvog sadržaja , najčešće smo emitovali iz naših prostorija , tačnije matičnih studija.

Ovoga puta, odlučili smo se za nešto drugačiju varijantu .

Stara bosanska kuća i dvorište  porodice Puzić u Baricama mjesto su cjelokupnog snimanja našeg Bajramskog programa.

Prelijepi ambijent stare bosanske kuće  koja ima bogatu historiju, čiji eksterijer i enterijer pričaju priče o našoj zemlji i svemu onome što jeste bosanskohercegovački čovjek , bio je odlična inspiracija u razgovoru sa svim našim gostima, kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo .

Veliko hvala i porodici Puzic .

Iako je temeratura zraka  tokom  proteklog cijelog dana dosezala pa skoro i do 40 stepeni, dali smo maksimum kako bi zadatak odradili profesionalno .

Ipak krajni sud o onome što smo odrali, nakon što budete imali priliku da pogledate , ipak će te dati Vi poštovani gledaoci.

Specijalni Bajramski program imatćete  priliku gledati 20.jula u poslijepodnevnim satima , a gosti će biti predstavnici MIZ Živinice, zatim predstavnici nekoliko Udruženja sa područja grada koji će ovom prilikom govoriti o tradiciji i običajima koji se vezuju za bošnjački narod kao i  reportaže o običajima i tradiciji kojom se obilježava ovaj dan.

Cjelokupan sadržaj obogatiće  Udruženej sazlija ˝Sevdah˝Živinice,Gradski mješoviti hore te KUD Živinice.

Mislim da smo vam dali dovoljno razloga, da nam povjerite vaše povjerenje i bajramske dane provedete uz Specijalni bajramski program TVŽ.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje