Početna aktuelnosti Start-up projekat općine Živinice: Digitalna marketing agencija

Start-up projekat općine Živinice: Digitalna marketing agencija

579
0
Podijeli

Program razvoja poduzetništva i podrška osnivanja preduzeća (Start-up) je projekat koji je na inicijativu načelnika Općine Živinice Samira Kamenjakovića predviđen prilikom pravljenja budžeta za 2017. godinu, i za čiju svrhu su izdvojena sredstva u iznosu od 100.000,00 KM, za mlade ljude koji su željeli da ostvare svoj poslovni san.Da su mladi poduzetnici  sigurna budućnost Općine Živinice i sigurna budućnost Bosne i Hercegovine dokaz su i korisnici Start up projekta općine Živinice koji svoje ideje razvijaju u poslovnom inkubatoru, a jedan od njih je i Danijel Kucurski.

Danijel je završio ekonomski fakultet i iskoristio je projekat programa podrške (Start up) Općine Živinice, da bi pokrenuo biznis, imao je dilemu da li da se odluči na taj korak, ali uslovi koji su ponuđeni kroz ovaj projekat otklonili su svaku sumnju i dali mu podstrek da se prijavi.

Danijelova digitalnu marketing agencija bavi se svim procesima za izradu reklamnog, promotivnog materijala firmama na internetu, korisniku pruža sve što je nepohodno i što je danas aktuelno u tom svijetu poslovanja.

Digitalni marketing je oblast marketinga koja se prevashodno bavi kreiranjem onlajn strategije u cilju brendiranja i pospješivanja vidljivosti digitalnog lika neke kompanije na internetu.

S obzirom na to da od 70 do 80% ljudi imaju internet i da svoje vrijeme provode za računarima i prenosivim uređajima i telefonima , što u poslovne svrhe, što u slobodno vrijeme – i ne čudi činjenica da je ova oblast marketinga postala traženija i od običnog marketinga.

Floskula da ako ne postojite na internetu, kao da i ne postojite i nije toliko pogrešna uzevši u obzir da oko 90% korisnika interneta starosti 16-24 godine posjećuje i koristi društvene mreže, dok čak 77% posjećuje onlajn prodavnice i kupuje proizvode posredstvom interneta. Svoju mogućnost u ovom poslu prepoznao je naš sagovornik. Raduje činjenica da je njegova ideja prepoznata od strane Općine i da je dobio svu potrebnu podršku da u roku od godinu dana razvije biunis i bude konkurentan na tržištu.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje