Početna aktuelnosti START-UP projekti:Otvoren salon za masažu i hidžamu u Bezistanu

START-UP projekti:Otvoren salon za masažu i hidžamu u Bezistanu

352
0
Podijeli

Hidžama predstavlja puštanje krvi u terapeutske svrhe. Pomoću čašica sa vakumom vrši se akumulacija kapilarne krvi na jedno mjesto, te se zarezivanjem sterlilnim instrumentom ta krv pomoću vakuma izvlači iz organizma.

Bezbrojne su prednosti hidžame kako za tijelo koje je oboljelo,tako i njeno preventivno izvođenje za relativno zdravo tijelo. Tretman hidžamom nije bolan, ali ne i apsolutno bezbolan. Jedino se prilikom zarezivanja kože osjeti peckanje

U okviru Start Up projekta za mlade Općine Živinice, Mirela Begić Čerkezović odlučila je da otvori salon za masažu i hidžamu.

Mirela je primjer kako se ne treba ograničiti na ono što si završio i da samo treba to raditi, iako je završila fakultet(psihologija-pedagogija) koji nema dodirnih tačaka sa masažom i hidžamom odlučila je doškolovati se i baviti se ovim poslom.

„Program razvoja poduzetništva i podrška osnivanja preduzeća (Start-up) na području Općine Živinice za 2018. godinu“, obuhvatio je deset projekata,za koje je u budžetu Općine Živinice izdvojeno 100 hiljada KM u 2018.godini.

Novinarka/Merisa mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje