Početna aktuelnosti Sutra akcija čišćenja ˝Svi za čiste Živinice˝

Sutra akcija čišćenja ˝Svi za čiste Živinice˝

419
0
Podijeli

Kako bi imali lijepu i čistu sredinu u kojoj živimo, neophodno je i da građani steknu naviku pravilnog odlaganju otpada.

Od početka 2019.godine komunalna služba za inspekcijske poslove Živinice  izdala je 40 prekršajnih naloga za fizička lica koja su odlagala otpad na nepredviđen način. Ovo je samo jedna od mjera koja se poduzima u cilju zdravije okoline .

A već sutra Općina Živinice na čelu sa načelnikom organizuje akciju čišćenja cijele općine pod sloganom “Svi za čiste Živinice”.Ističemo, da se ova akcija u našem gradu organizuje već treću  godinu za redom.

Nažalost građani općine Živinice , još uvijek imaju nedovoljno razvijenu svijest za odlaganje otpada, zbog toga imamo mini divlje deponije pored  samih  regionalnih cesta ali i lokalnih puteva .

Raniji primjeri govore, da nakon završene akcije , kada se zaista prikupe velike količine komunalnog otpada i očiste mnoge divlje deponije, problem prljave i zagađene sredine se pojavi za kratko vrijeme. S toga se od ove godine , pristupilo i izricanju novčanih kazni za građane koji nepravilno odlažu otpad , kazali su nam u Općini.

Raspon novčanih kazni kretao se od 50KM do 100 KM , a u narednom periodu kazne će biti i do 1000KM , saznajemo od glavnog inspektora Mevludina Dedića.

Načelnik općine Živinice  Samir Kamenjaković , ovom prilikom pozvao je sve građane općine Živinice, da uzmu učešće u ovogodišnjoj proljetnoj akciji čišćenja koja je planirana za sutra sa početkom od 9 sati .

Okupljanje će biti ispred zgrade Općine kao i na lokacijama mjesnih zajednica gdje će se vršiti čišćenje.

Za sve učesnike u akciji obezbjeđene su zaštitne rukvice, hrana i piće, kao i plastične vreće za odlaganje smeća.

Budite dio tima koji želi ljepšu i čistiju životnu sredinu.

Priključite se akciji ˝svi za čiste Živinice.

Napominjemo, da će se akcija održati i 21 .aprila.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje