Početna aktuelnosti Svečana akademija povodom Dana općine Živinice

Svečana akademija povodom Dana općine Živinice

1215
0
Podijeli

Ovih dana,nizom manifestacija,obilježava se 19.juni,rođendan općine Živinice.

Prije 59 godina uspostavljena je naša lokalna zajednica u granicama koje su aktuelne i danas.

Centralni događaj u Programu obilježavanja ovogodišnjeg Dana Općine bila je današnja Svečana akademija koja je upriličena u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra  Živinice.

Kako i pričii manifestacijama ove vrste,intoniranjem himne,počelo se sa odavanjem počasti našoj domovini a nakon toga minutom čutnje i učenjem fatihe odata je dužna pošta i šehidima i poginulim borcima,našim sugrađanima koji su svoje živote ugradili u slobodu i nezavisnost države Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda.

Prigodnim riječima prisutnim zvanicama iz vjerskog i društveno-političkog života i građanima naše lokalne zajednice,obratio se predsjedavajući Općinskog vijeća Živinice profesor Hamdija Numanović

Općina Živinice,od svog konstituiranja pa do danas, ide uzlaznom linijom razvoja a naročito u posljednje vrijeme,jer su stvorene mnoge pretpostavke za svekoliki napredak naše lokalne zajednice.

Neke od tih pretpostsavki istakao je i načelnik općine Živinice doktor Samir Kamenjaković u svom referatu.

Na današnjoj Svečanoj akademiji uručena su i priznanja i pohvale određenom broju građana općine Živinice za izvanredan doprinos u odbrani,očuvanju i razvoju zajednice u kojoj živi oko 70 000 ljudi.

Osim toga,ovogodišnje priznanje počasni građanin općine Živinice pripalo je Suadu Bešliću iz Kalesije koji je je nakon povratka iz Njemačke izabrao općinu Živinice za pokretanje veoma uspješnog biznisa izrade komponeti za najsavremenija vatrogasna vozila.

U ime nagrađenih ,riječi zahvalnosti uputio je Mehmed efendija Butković koji je svima poželio dobro zdravlje i uspjeh na privatnom i poslovnom planu.

Lijepoj svečanoj akademiji povodom dana općine Živinice,doprinijelo je i Kulturno umjetničko društvo Živinice izvedbama spleta narodnih igara kao i interpretacijama pjesme sevdalinke.

Program je vodio akademski glumac Elmir Krivalić.

 

Jasmink Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje