Početna aktuelnosti Svjetski dan Crvenog križa

Svjetski dan Crvenog križa

189
0
Podijeli

Oni su ti koji otvore vrata najugroženijim stanovnicima Grada Živinice, odnesu im namirnice, te pruže osmijeh i lijepu riječ. Članovi Crvenog križa Živinice u svakoj situaciji pokazuju i dokazuju da savjesno i odgovorno izvršavaju misiju humanosti. Danas je njihov dan, i oni su odlučili da ga provedu onako kako najbolje znaju, a to je da pomognu onima kojima njihova pomoć znači život.

Danas se obilježava Svjetski dan crvenog križa. Ovaj dan se obilježava u znak rođenja Anri Dinana, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca, a obilježavanje će trajati do 15. maja. Ove godine Svjetski dan humanosti obilježava se pod sloganom “Čuvari humanosti na djelu”.

Fatima Hodžić iz MZ Bašigovci godinama dobija pomoć od Crvenog križa Živinice. Ova starica vedrog duha kaže da su joj članovi CK  kao porodica, jer brinu da nikada ne ostane gladna.

Fatima je samo jedna od onih koji svaki mjesec čekaju da im crveni križ uruči prehrambene pakete, nažalost takvih je iz dana u dan sve više.

Koliko je važno da svaki grad ima CK pokazuje se i u svim vanrednim situacijama, kada su njegovi volonteri spremni da se izbore sa svakom situacijom i uvijek su na prvoj liniji odbrane.

Za njih CK znači sve, jer su svoj život podredili humanosti.

Sretan vam vaš dan!

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje