Početna aktuelnosti Tim mladih CK Živinice pomaže u procesu vakcinacije građana

Tim mladih CK Živinice pomaže u procesu vakcinacije građana

128
0
Podijeli

Članovi Tima mladih  Crvenog križa Živinice u svakoj situaciji pokazuju i dokazuju da savjesno i odgovorno izvršavaju misiju humanosti.

Koliko je važno da svaki grad ima CK pokazuje se i u svim vanrednim situacijama, kada su njegovi volonteri spremni da se izbore sa svakom situacijom i uvijek su na prvoj liniji odbrane.

Za njih CK znači sve, jer su svoj život podredili humanosti.

To su pokazali i od prvih dana pandemije Corona virusa, bez straha za vlastito zdravlje Tim mladih CK dao je maksimum da pomogne svim građanima kojima je u tom trenutku bila potrebna pomoć.

Postavljali su trijažne punktove, sa zdrvastvenim radnicima radili trijažu, dostavljali namirnice i lijekove, obezbkjedili telefonsku komunikaciju sa osobama u izolaciji koji su ih mogli nazvati u vsakom trenutku kada im je nešto bilo potrebno i još mnogo toga.

Njihov doprinos našoj lokalnoj zajednici zaista nema vrijednosti jer su oni ti koji će se u svakoj situaciji odazvati da pomognu.

U procesu vakcinacije svaki dan kada se vrši vakcinacija 10 volontera pomaže medicinskim radnicima da se i ova aktivnost sprovodi bez zastoja.

Raduje činjenica da od prvog dana pandemije do danas ni jedan volonter CK nije dobio Coronavirus iako su bili na prvoj liniji odbrane.

Možemo biti sretni što imamo omladinu koja je društveno odgovorna, koja je spremna graditi svoju lokalnu uajednicu i stvarati društvo koje je spremno pomoći drugima.

U ime svih građana Živinica zahvaljujemo se Timu mladih Ck koji su uvijek tu kada su nam potrebni.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje