Početna aktuelnosti Treći dan Festivala srednjoškolskog teatra u organizaciji BKC-a Živinice

Treći dan Festivala srednjoškolskog teatra u organizaciji BKC-a Živinice

279
0
Podijeli

Već treću godinu za redom Festival srednjoškolskog teatra BiH održava se na sceni BKC-a Živinice, u organizaciji Centra za dramski odgoj Mostar, BKC-a Živinice, Gimnazije i MSŠ Živinice, a pod pokroviteljstvom Načelnika dr. sci. Samira Kamenjakovića.

I ove godine na Festivalu učestvuju  srednjoškolci iz cijele zemlje sa svojim pozorišnim ostvarenjima, ali i profesionalno vođene pozorišne trupe mladih iz Kaknja, Zavidovića, Mostara, Sarajeva, Banja Luke, Tuzle.

Više od 500 učesnika na Festivalu  srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine predstavlja već treći dan svoja ostvarenja, a manifestacija je i ove godine takmičarskog karaktera, tako da će stručni žiri odlučiti o najboljima u različitim kategorijama.

U današnjem programu Festivala upriličena je predstava u 10,00 sati JU Srednja ekonomsko-trgovinska škola Tuzla Mustafa Mustačević -“PRIČE MOGA GRADA” ,Režija: Larisa Ćustendil .

Zatim, u 11,30 sati Srednja škola Stolac -Sena Mustajbašić,  predstava”BIĆE BIĆE”.

U 13,00 sati Mostarski teatar mladih -Stanislaw Ignacy Witkiewicz, Danil Harms, Billy K. Wells, Flann O Brien, Istvan Orkeny, Joseph Stein, Heiner Muller, Ljubomir Simović, Ljubivoje Ršumović ,”PROPALA PREDSTAVA” ,Režija: Sead Đulić.

U 15,00 sati-Solo Projekti Koledža Ujedinjenog Svijeta u Mostaru / United World College in Mostar Solo Projects -phiSOLOphy ,Mentor: Damir Dado Čobo

I u 16,30 sati -OKRUGLI STO.

Živinička publika ima priliku da gleda više od 20 predstava i učestvuje i u raznim tematskim okruglim stolovima.

Festival je otprilike na pola puta i bit će svečano zatvoren u petak kada će biti i uručene nagrade najboljima.

Jasminko Razić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje