Početna aktuelnosti Treći val pandemije korona virusa -u gradu Živinice svakoga dana...

Treći val pandemije korona virusa -u gradu Živinice svakoga dana lošija situacija,mnogo zaražene djece

128
0
Podijeli

Epidemiološka situacija u gradu Živinice proteklih dana znatno je pogoršana u odnosu na prethodni period kazali su nam danas ljekari Higijenko-epidemiološke službe Živinice.

Treći val pandemije korona virusa na području cijele Bosne i Hercegovine bilježi svakodnevno sve veći broj novozaraženih lica . Shodno tome Krizni štabovi na oba entiteta svakodnevno zasjedaju i razmatraju mjere opreza.Od 20 marta na području Tuzlanskog kantona na snazi je policijski sat,obavezno nošenje maski kako u zatvorenim objektima tako i vani,a policija  rastrikriktnije djeluje shodno naređenjima.U higijensko epidemiološkoj službi Živinice potvrdili su nam ovaj podatak.Šef kovid ambulane Živinice dr.Almir Jgodić ističe da je situacija svaki dan sve gora i da je sve više pacijenata sa lošom kliničkom slikom.Za razliku od prethodna dva vala,u ovom ističe,mnogo je veći broj zaražene djece .

U protekla 24 sata u TK testirano je 227 uzoraka, od kojih je 47 pozitivno na koronavirus.

Najviše novozaraženih je u Tuzli 29, po tri nova slučaja u Gradačcu i Živinicama, po dva u Gračanici, Kalesiji, Kladnju, Sapni i Srebreniku. Po jedna novozaražena osoba registrovana je u Doboj Istoku i Lukavcu.

Tretnu aktivnih slučajeva korona virusa u TK je 1.256, hospitalizovane su 152 osobe, četiri su na mehaničkoj ventilaciji, a ostali u kućnoj izolaciji.

U protekla 24 sata registrovano je i pet smrtnih ishoda, dva sa područja Tuzle i po jedan iz Čelića, Živinica i Kalesije.

Sabina Kavgić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje