Početna aktuelnosti Tri lica povrijeđena u saobraćajnim nesrećama

Tri lica povrijeđena u saobraćajnim nesrećama

203
0
Podijeli

POLICIJA- Prva saobraćajna nesreća dogodila se u Topličkoj ulici u kojoj je jedno lice povrijeđeno, u istoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Dva lica su povrijeđena u nesreći koja se dogodila na regionalnom putu R469 ulica Dubravska  u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila i jedno teretno motorno vozilo.

Policijski službenici su evidentirali još 11 ostalih događaja.

HITNA-U Hitnoj službi Doma zdravlja pregledano je je 90 pacijenata, dok su ljekari i medicinari tri puta su izlazili na teren.

PORODILIŠTE- U klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 11 beba, četiri djevojčice i sedam dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JPVIK- U JP VIK su nam kazali da je došlo do otežanog vodosnabdjevanja zbog radova na Crpnoj stanici Spreča.

BIHAMK- Zbog izvođenja radova na mostu jednom trakom, naizmjenično, saobraća se u mjestu Semizovac (Sarajevo-Olovo).

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Posušje-Rakitno, Brčko-Bijeljina, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Lendava (Konjic-Jablanica) u noćnim satima (23h-05h) vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na GP Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša od ranije je zatvoren zbog radova.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje