Početna aktuelnosti U 2020.godini Kantonalna uprava za inspekcijske poslove planira izvršiti 13.290 inspekcijskih nadzora

U 2020.godini Kantonalna uprava za inspekcijske poslove planira izvršiti 13.290 inspekcijskih nadzora

133
0
Podijeli

Kantonala uprava za inspekciske poslove TK –a i u ovoj godini provodiće  kontinuiran inspekcijski nadzor, suzbijanje sive ekonomije kao i sprječavanje ‘’rada na crno’’.

Prioritet će biti, zaštita građana Tuzlanskog kantona, potom zaštita biljnog i životinjskog svijeta, državne imovine, ali i životne sredine, kazao je direktor Uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona Amel Mehanović, nakon što je Vada TK-a prihvatila Plan Programa rada Uprave za ovu godinu.

Program je sastavni dio Programa rada Vlade Tuzlanskog kantona i kao takav će biti primjenjivan tokom 2020. godine, navodi direktor Kantonalnog inspektorata, Amel Mehanović. Program rada definiran je kroz više strateških ciljeva.

(Više u izjavi u prilogu…)

Direktor poziva lokalne zajednice da pomognu rad kantonalnih inspektora na način da dostavljaju informacije sa terena. Prioritet će biti, zaštita građana Tuzlanskog kantona, potom zaštita biljnog i životinjskog svijeta, državne imovine, ali i životne sredine, zaključuje direktor Uprave za insoekcijske poslove Tuzlanskog kantona.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje