Početna aktuelnosti U decembru Dani dijaspore na temu “Budućnost Bosne i Hercegovine i uloga...

U decembru Dani dijaspore na temu “Budućnost Bosne i Hercegovine i uloga dijaspore”

204
0
Podijeli

„Budućnost Bosne i Hercegovine i uloga dijaspore“ naziv je druge manifestacije „Dani dijaspore“ koja će se u ovoj godini održati u našem gradu, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Živinica Samira Kamenjakovića i predsjednika udruženja „Most“ Hariza Halilovića.

Svjesni trenutnog položaja Bosne i Hercegovine, prihvatajući poruke koje različiti političari svakodnevno izjavljuju predsjednik udruženja „Most“ Živinice predložio je održavanje dana dijaspore u Živinicama pod nazivom „Budućnost Bosne i Hercegovine i uloga dijaspore“. I ovogodišnju manifestaciju podržat će grad Živinice. Cilj je na online sastanke pozvati sve uspješne građane Bosne i Hercegovine kao i građane Bosne i Hercegovine koji su članovi Vlada, institucija i parlamentarnih skupština u zemljama Evrope koji će ponuditi rješenja da Bosna i Hercegovina prebrodi situaciju u kojoj se trenutno nalazi.

Sada već možemo kazati da se „Dani dijaspore“ tradicionalno održavaju u našem gradu. I ove godine kao i prošle u zimskim danima bit će održana kroz online konferencije zbog higijensko-epidemioloških mjera i odluka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.
Dani dijaspore održat će se u posljednjoj sedmici u decembru. U sklopu ove manifestacije kao i ranijih godina bit će održan veliki broj aktivnosti u kojima će učešće uzeti razne organizacije i udruženja. Cilj ovogodišnje manifestacije jeste odašiljanje historijske poruke iz našeg grada sa kojom će se pokušati očuvati mir i stabilnost u našoj državi.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje