Početna Uncategorized U Gimnaziju Živinice upisana 52 učenika

U Gimnaziju Živinice upisana 52 učenika

76
0
Podijeli

Nakon što je Gimnazija ispratila još jednu generaciju učenika, istovremeno na vrata ove škole ušli su budući gimnazijalci koji su odlučili da naredne četiri godine svoje znanje nadograde u ovoj obrazovnoj Ustanovi.

Direktorica Muljka Hamzagić ističe , da interesovanje učenika za upis nije kao što je bilo nekada ,kada je ova škola znala brojati i do 120 učenika .

Naredne školske godine ovu Gimnaziju po  rezultatima nakon prvog i drugog upisnog roka  pohađat će 52 učenika, a očekivanja menadžmenta škole da bi se ovaj broj mogao povećati.

Od pomenutog broja učenika jedno je odjeljenje općeg smjera, jedno IT, a nakon trećeg upisnog roka , biće poznato da li će biti formirano odjeljenje Jezičke gimnazije ili još jedno odjeljenje općeg smjera.

Treću upisni rok očekuje se u dogledno vrijeme.

Dokumenti potrebi za upis su:

– Svjedodžba o završenom devetom razredu;

– Uvjerenje o završenom VI, VII i VIII razredu;

– Izvod iz matične knjige rođenih ;

– Uvjerenje o položenoj eksternoj maturi;

– Pedagoški karton i List profesionalne orijentacije ;

– Ostala dokumentacija relevantna za upis u gimnaziju (rezultati na takmičenjima i slično).

Ono što poručuju iz Gimnazije Živinice jeste da obrazovanje koje nude  izgrađuje generacije koje imaju odgovornost, ljubav, povjerenje i navike cjeloživotnog učenja. Gimnazijalci su oduvijek bili primjer učenika koji su uključeni u sve sfere društvenog života lokalne zajednice. Ukoliko vaša odluka bude upis u Gimnaziju sigurno ćete imati mogućnost da iskažete svoj talenat kako u nastavnom tako i u vannastavnom procesu.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje