Početna aktuelnosti U O.Š. Đurđevik održano predavanje o Međuvršnjačkom nasilju

U O.Š. Đurđevik održano predavanje o Međuvršnjačkom nasilju

211
0
Podijeli

Međuvršnjačko nasilje je problem sa kojim se suočavamo ne samo mi nego mnoge zemlje svijeta. Prisutno je i u školama.

Tim povodom osnovna škola Đurđevik svake godine nastoji u saradnji sa MUP-om TK održati predavanje na pomenutu temu, s ciljem upoznavanja učenika kome se i kako trebaju obratiti u neželjenim situacijama.

Često se postavlja pitanje koliko je društvo odgovorno za nasilno ponašanje mladih, koji nažalost može dovesti i do smrtnog ishoda, čemu smo nedavno i svjedočili.

Većina ljudi zatvara oči, kao da će problem nestati sam od sebe.

Vršnjačkog nasilja je uvijek bilo i vjerovatno će ga uvijek biti, htjeli mi to ili ne ima ga i u našim školama, iako se najčešće ne  prijavljuje.

Međutim u O.Š. Đurđevik su nama kazali da  u njihovoj školi, međuvršnjačkog nasilje gotovo da i nema, a i ako se pojavi nastoje odmah da poduzmu odgovarajuće sankcije koje su definisane Pravilnikom.

U ovoj odgojno obrazovnoj ustanovi nastoje stalno educirati kako kroz radionice i seminare nastavno osoblje o temi međuvršnjačko nasilje, kako bi postignuta znanja mogli prenijeti na učenike. Međutim,  znaju upriličiti i predavanje  za učenike od strane pripadnika MUP-a Tk kao što je to bilo danas.

Konkretne teme o kojima su pripadnici MUP-a Tk danas govorili  učenicima O.Š. Đurđevik bile su ˝Maloljetnička delinkvencija˝ te ˝Iskorištavanje djece maloljetnika od informacionih tehnologija˝.

Informacije koje su dobili učenici od predavača vjerujem da će im  biti od velike koristi, kako bi međuvršnjačkog nasilja bilo što manje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje