Početna aktuelnosti U projekte za mlade u 2020.godini iz Budžeta izdvojeno preko 1,2...

U projekte za mlade u 2020.godini iz Budžeta izdvojeno preko 1,2 miliona KM.

207
0
Podijeli

Grad Živinice i Gradsko vijeće u 2020.godini podržali su brojne projekte koji uključuju mlade ljude.

Sve ono što je bilo zacrtano da se sprovede u okviru budžeta bez obzira na situaciju sa epidemijom je  realizovano preko 95%,a kada su u pitanju mladi realizacija je bila 100%, kazao nam je pomoćnig gradonačelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Said Ćerkezović.

I u 2020.godini mladima je pružena šansa da steknu radno iskustvo u struci za koju su se školovali.

Raspisan je javni poziv zasufinansiranje kamata za stambeno zbrinjavanje mladih, koji je naišao na veliku zainteresirasnost mladih ljudi.

Od 2013.godine Grad sarađuje sa fondacijama mozaik i tuzlanske zajednice, ta saradnja provedena je i u 2020.godini kaže Ćerkezović.

Gradska uprava u saradnji sa GV svake godine određeni iznos sredstava ulaže u osnovne i srednje škole na našem području.

U godini koja je iza nas mladima je također pružena šansa da se uključe u kulturna i sportska dešavanja ističe Ćerkezović.

Grad Živinice je i u 2020.godini Sproveo start up projekat po kojem je prepoznatljiv širom BIH. Iz Gradske uprave najavljuju da će se ovim tempom nastaviti i u narednom periodu kako bi se svima pružila šansa da zablistaju u onom u čemu su najbolji.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje