Početna aktuelnosti U šalter sali Grada Živinice unapređeno pružanje usluga građanima

U šalter sali Grada Živinice unapređeno pružanje usluga građanima

357
0
Podijeli

Šalter sala u Gradu Živinice postoji već nekoliko godina , a iz godine u godinu, usluge koje građani dobijaju na ovome mjestu se unapređuje.

Centar za pružanje usluga građanima je mjesto gdje Živiničani kao i svi drugi građani  mogu dobiti tražene informacije u vezi sa ostvarivanjem određenih prava.

U Centru su nam kazali da iz godine u godinu obim poslova se povećava. U prošloj godini izdali su čak 47712 različitih dokumenata.

Uposlenici samo tokom dana realizuju u prosjeku oko 150 do 200 različitih zahtjeva.

Građanima je na raspolaganju oko 150 zahtjeva u pisanoj formi, koji sadrže i osnovna uputstva za ostvarivanje određenog prava, ističe viši referent na Info pultu Centra Edin Husović, te  dodaje, da građani sve više podnose i online prijave dokumenata.

Također, zahvaljujci Ducanova programu (program za elektronsko vođenje predmeta) građani imaju mogućnost dobiti informaciju o statusu svog predmeta koji je u obradi.

Centar  za pružanje usluga  u Živinicama za razliku od drugih gradova omogućava građanima da tokom radnog vremena od 8-15:30 minuta uvijek mogu dobiti traženu uslugu, što je svakako za pohvalu, jer se ne stvaraju velike gužve.

(Detaljnije u prilogu u Info bloku u 18:30 minuta)

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje