Početna politika U Tuzli održana tribina “Odgovor SDA na aktuelnu političku situaciju”

U Tuzli održana tribina “Odgovor SDA na aktuelnu političku situaciju”

1169
0
Podijeli

“Odgovor SDA na aktuelnu političku situaciju” tema je tribine Stranke demokratske akcije održane u subotu u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Tribinu je otvorio predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla Hazim Rančić upoznavši ukratko prisutne sa onim što je ovo Povjereništvo uradilo u periodu od formiranja.

Na press konferenciji održanoj neposredno pred početak tribine istaknuto je da se ovim događajem željelo odgovoriti na aktuelnu političku, ekonomsku i društvenu situaciju u BiH, ali i na aktuelne i sve češće aktivnosti te nasrtaje na suverenitet BiH, na ideje novih podjela i uspostavljanja nove vrste diskriminacije jednakosti.

U februaru ove godine u Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona uvedeno je povjereništvo, a na čijem se čelu nalazi Amir Fazlić, koji je govorio o rezultatima rada povjereništva u protekla dva mjeseca.

Mnogobrojni članovi i simpatizeri Stranke demokratske akcije prisustvovali su ovom skupu na kojem su se obratili: Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i podpredsjednik SDA; Safet Softić, prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH i podpredsjednik SDA; Salko Bukvarević federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995.; Salko Zildžić predsjednik Asocijacije mladih SDA; Jasna Hadžiselimović predsjednica Povjereništva Asocijacije žena GO SDA Tuzla; Bego Gutić potpredsjednik Povjereništva KO SDA TK; Amir Fazlić predsjednik Povjereništva KO SDA TK i poslanik Predstavničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH; Hazim Rančić predsjednik Povjereništva Gradskog odbora SDA Tuzla i poslanik Predstavničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH.

Na kraju je istaknuto da pokušaji destabilizacije SDA kao najjače i najznačajnije političke stranke u BiH neće proći te da SDA jača kroz aktuelni proces uklanjanja kadrova koji svoje lične interese stavljaju iznad općih i koji djeluju suprotno principima, programu i Statutu SDA.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje