Početna aktuelnosti U utorak premijera predstave “Ružno pače”

U utorak premijera predstave “Ružno pače”

208
0
Podijeli

Legendarna priča koja je napisana još prije više od 200 godina nosi bezvremensku poruku za sve generacije. Svi smo se u jednom trenutku svog života osjećali drugačijim, neprihvaćenim i neshvaćenim, baš kao i Ružno pače. Različitost je osobina koja nas čini posebnim i koje ne treba da se stidimo. „Ružno pače“ je priča o nevoljama i patnjama malog labuda koji se greškom izlegao u pačjem gnijezdu. Odmah na početku je obilježen kao drugačiji i tu počinju svi njegovi problemi. Pače biva spoticano na razne načine i zlostavljano te zbog toga što nije vjerovao u sebe, misleći kako je bezvrijedan napušta pačje pleme. Poruku priče naučili su polaznici Dramskog studija Gradskog pozorišta u Živinicama pripremajući predstavu. Ako si drugačiji nisi bezvrijedan, a pouku „Ružnog pačeta“ pokušat će prenijeti na sve generacije.

Predstava će se odigrati na sceni Bosansko kulturnog centra Živinice, u utorak, u dva termina od 18:00 i od 19:15. Karte se mogu nabaviti u Gradskoj biblioteci i na dan igranja predstave po cijeni od pet KM. „Ružno pače“ razlikuje se od drugih predstava jer radnju prate kompozicije, koje su nešto novo u životima mladih članova Gradskog pozorišta.

Predstava „Ružno pače“ imala je i svoju predpremijeru kojoj su mogli prisustvovati roditelji učesnika. Predpremijerno izdanje pomoglo je učesnicima da steknu potpunu slobodu igranja na daskama koja život znače.

Na predstavi je radilo 13 članova, a za istu režiju potpisuje Adi Glavinić. U predstavi igraju Aida Čerkezović, Nasiha Salihović, Izet Kuljić, Edna Čokić, Anesa Klopić, Nina Mulamujić, Lamija Goletić, Matea Divjak, Lejla Ramčević, Elena Goletić, Din Klopić, Harun Goletić i Zejd Čokić. Za scenografiju je zadužena Amra Dedić, kostimografija Marija Tadić i Monika Tadić, dizajn svjetla Adi Glavinić, scensko svjetlo i rasvjeta Nermin Brković, fotograf Šejla Džindo, kamerman Adnan Džekić, dizajn plakata Elma Nukić, asistent režije je Emir Ibrahimović, a stručni saradnik Suad Avdagić.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje