Početna aktuelnosti U Živinicama nema svečanog obilježavanja 15.januara Dana vozača i automehaničara

U Živinicama nema svečanog obilježavanja 15.januara Dana vozača i automehaničara

108
0
Podijeli

Veliki broj stanovnika svakodnevno se služi sredstvima javnog prijevoza, ali se rijetko ko sjeti onih koji to zapravo omogućavaju, a to su vozači i oni koji održavaju vozila.

Svaki 15. januar je poseban datum za ove ljude, jer tada se obilježava Dan vozača i automehaničara.

Tradicija obilježavanja 15. januara kao Dana vozača i automehaničara nastala je davne 1960. kada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača Jugoslavije.

Nekada se ovaj dan slavio izletima i druženjima, vožnjama po gradovima, skupovima vozača i automehaničara, te sličnim aktivnostima. Međutim, danas se ova 60-godišnja tradicija svela na svega nekoliko mjesta. U Živinicama zvaničnog svečanog obilježavanja ovog praznika nije bilo.

Posjetili smo autobusku stanici u našem gradu te smo razgovarali sa vozačima,   koji su nam potvrdili da je ovo za njih samo običan radni dan. Firma nije organizovala prijem, a individualno će ga neki od vozača i obilježiti.

Više u izjavama u prilogu…

Posao prijevoza djece i studenata u školu, ljudi na posao, kao i ostalih građana, naporan je i rizičan, potvrdili su nam vozači sa kojima smo razgovarali.

Redakcija TVŽ  svim vozačima želi sretan 15. januar, da svoj dan provedu u sreći i veselju, uz mnogo uspjeha u životu i mnogo pređenih kilometara. Također izražavamo nadu da će nadležni makar malo olakšati duge sate iza volana tako što će kvalitet saobraćajnica biti podignut na viši nivo, a samim tim i njihova sigurnost i sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje