Početna aktuelnosti U Živinicama obilježena Dječija nedjelja

U Živinicama obilježena Dječija nedjelja

185
0
Podijeli

Dječija nedjelja obilježava od 04. do 10.oktobra s ciljem promocije prava djece, kao i ukazivanja na potrebe djece u različitim periodima njihovog odrastanja, a sva djeca imaju ista prava, a osnovno pravo svakog djeteta je pravo na život, siguran dom i sretnu porodicu.

Na Gradskom bulevaru Nesib Malkić jučer u poslijepodnevnim satima  obilježena je Dječija nedjelja,  kroz projekat ˝Svijet dječijih prava˝.

Projekat je finansiran od strane Ministarstva za rad , socijalnu politiku i povratak TK-a.

Edukativne i kreativne radionice, tribina, maskembal, međunarodni turniri…samo su neke od aktivnosti s kojima Ministartvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK obilježava Dječiju nedjelju, od 4. do 10. oktobra.

Nosioc aktivnosti projekta ˝Svijet dječijih prava ˝je CK TK , koji je u saradnji sa UG Scena i CK Živinica  sinoć realiziran u Živinicama, kroz kojeg su djeci  ukazalo na potrebe djece u različitim periodima njihovog odrastanja, a bila je ovo prilika i da se djeca dobro zabave.

U realizacije ove kativnosti svoj doprinos dali su i mladi CK Živinice, koji su nastojali prisutnim mališanima predstaviti svoj rad,  a samim tim i probuditi želju kod istih da sutra budu među onima koji će biti na usluzi društvenoj zajednici.

Članovi  Dramskog studija apaluz ˝izveli su nekoliko dijelova  iz predstava ˝Noćna bajka˝ u kojima su i ovoga puta uživali prisutni.

Ispred Ministarstva za rad i socijalnu politiku TK-a , ovom prilikom obratila se Azra Hodžić koja je naglasila da sva djeca imaju ista prava, a osnovno pravo svakog djeteta je pravo na život, siguran dom i sretnu porodicu.

Uz ples, igru , muziku te konzumaciju slatkiša u Živinicama je obilježena Dječija nedjelja .

Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje