Početna politika U Živinicama OO LDS-a održao promotivni skup

U Živinicama OO LDS-a održao promotivni skup

1320
0
Podijeli

OO Liberarno demokratske stranke Živinice u petak je održao promotivni skup u velikoj sali BKC Živinice, koju su  sipmatizeri i pristalice ove stranke  ispunili do posljednjeg mjesta.
Nakon intoniranja državne himene BiH, velikom broju prisutnih između ostalih  obratili su se predsjednik LDS BiH Amir Husarić, predsjednik KO LDS TK Edim Kadić, član Predsjedništva LDS BiH Haris Redžić te predsjednik OO LDS Živinice Zahid Mušić .

Prisutnima se u ime domaćina obratio Zahid Mušić koji je naglasio da su principi LDS  Ekonomija-Ekologija-Evropa, te je istakao da je ova stranka u Živinicama ojačana sa novim članovima među kojima su i privrednici Haris Redžić, Faruk Durić i Edim Kadić. Poduzetnik i član Predsjedništva LDS BiH  Haris Redžić također se obratio prisutnima te   pozvao građane da na izborima podrže nove snage na politčkoj pozornici BiH. Mi smo večeras ukazali na par stvari, rekao je on, koje treba u narednom periodu uraditi da bi se promijenio i politički i ekonomski ambijent u korist građana i države Bosne i Hercegovine.

“Sa ovog mjesta pozivam sve građane BiH, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, da okrenu novu stranicu historije na način da podrže LDS, kako bi BiH brže stupila u euroatlantske integracije i NATO”, kazao je između ostalog Redžić. Predsjednik KO LDS-a TK, Edim Kadić je istakao šta je sve učinjeno u proteklih par mjeseci na području Tuzlasnkog  kantona kada je širenje ideje liberalizma u pitanju.

Predsjednika LDS BiH Amir Husarić, je podcrtao  da u ovoj državi može bolje, može pravednije i možemo puno sretnije i bolje živjeti. Pokušaćemo poslati u historiju sve one koji trenutno rade na izvršnim i zakodonavnim pozicijama u BiH, jer osam mjeseci pred izbore, u toku najveće političke krize u našoj državi oni ne rade ništa, a primaju plate, zaključio je Husarić  u svom govoru.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje