Početna aktuelnosti U Živinicama stopa vakcinacije još uvijek na niskom nivo

U Živinicama stopa vakcinacije još uvijek na niskom nivo

238
0
Podijeli

Prema statističkim podacima o broju vakcinisanih građana, Živinice su još uvijek daleko od postizanja kolektivnog imuniteta, smataraju u Higijensko epidemiološkoj službi Doma zdravlja Živinice.

Do sada je vakcinisano oko 10 hiljada građana sa dvije doze, a neophodno je da se vakciniše oko 30 hiljada građana kako bi  se postigao kolektivni imunitet , kaže dr.Ružica  Janković Samardžić, specijalista epidemiolog u Domu zdravlja Živinice.

Kako bi se povećao broj vakcinisanih osoba, Dom zdravlja Živinice odlučio je prije 10 dana krenuti sa imunizacijom i po ruralnim područjima.

Tim za vakcinaciju protekla dva vikenda boravio je u ambulantama na južnom i sjevernom dijelu našeg grada.

U vikendu koji je pred nama vakcinacija stanovništva će se vršiti u Gornjim Živinicama, Gornjoj i Donjoj Višći, kao i u MZ Gračanica, saznajemo u HES-u.

Građanima će biti na raspolagnju vakcine Moderna, Sinofarm i Fajzer. Fajzer će biti apliciran građanima koji primaju prvu dozu vakcine.

Pored vakcinacija po MZ koje će biti u subotu, Tim za vakcinaciju stanovništva će biti na raspolaganju građanima 14.novembra  i u tržnom centru Bingo Živinice .

U Domu zdravlja Živinice od danas je počela i vakcinacije i trećom dozom, i to isključivo za rizičnu kategoriju stanovništva.

O svemu navedenom detaljnije poslušajte u prilogu u 18:30h.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje