Početna aktuelnosti U Živinicama sve manji broj nezaposlenih osoba

U Živinicama sve manji broj nezaposlenih osoba

367
0
Podijeli

Broj nezaposlenih na području grada Živinica u stalnom je opadanju.

Biro za zapošljavanja Živinice kontinuirano provodi programe i konkurse koji nude nova radna mjesta, kao i prva radna iskustva za mlade kako bi se taj trend održao.

Samo za prvih pet mjeseci ove godine broj nezaposlenih se smanjio za 500 osoba.

Iz godine u godinu broj nezaposlenih na području grada Živinice je u opadanju , tako se recimo u 2017. godini na evidencija Biroa za zapošljavanje u Živinicama nalazilo 12.200 nezaposlenih , a na kraju prošle godine taj broj je bio 11.100.

Trend opadanja nezaposlenih osoba se nastavio i u ovoj godini , gdje je samo za prvih pet mjeseci ove godine  500 osoba našlo zaposlenje.

Prema podacima Biroa za zapošljavanje , trenutno se na evidenciji najviše nalazi nekvalifikovanih osoba 3471, zatim slijedi kvalifikovane 3375, 3259 je lica sa završenom srednjom stručnom spremom a sa viskom 592, kazao nam je šef biroa Amir Selimović.

Selimović je dodao, da poslodavci najčešće traže  KV radnike.

Šef Biroa za zapošljavanje Živinice je ovom prilikom istakao da konstatno rade na realizaciji mnogih projekata , kako bi se još više smanjila stopa nezaposlenosti.

Još je podsjetio  da je prije četiri godine u Živinicama  bilo više od 14 hiljada nezaposlenih te da je sada taj broj manji za nešto više od četiri hiljade.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje