Početna aktuelnosti U Živinicama sve spremno za obilježavanje državnog praznika Dana nezavisnosti

U Živinicama sve spremno za obilježavanje državnog praznika Dana nezavisnosti

534
0
Podijeli

Naša domovina je Bosna i Hercegovina. U njoj smo se rodili, u njoj  stičemo nova znanja, u njoj nadograđujemo sebe. Domovina BiH je u našim srcima.

Mnogi su za odbranu domovine dali svoje živote .Ljubav je to koja je jača od bilo čega.

Bosna i Hercegovina ove godine proslaviće 27.rođendan  od proglašenja svoje nezavisnosti.

Mnogi su je godinama pokušavali , sahraniti, ali Bosna i Hercegovina je uvijek  nadživjela sve.

S toga , naša domovina zaslužuje da 1.mart Dan nezavisnosti bude dostojanstveno obilježen.

U Živinicama, Općina i OV Živinice po prvi puta ove godine pristupili SU ozbiljnim pripremam , kako bi državni praznik bio obilježen na način kako to dolikuje .

U Živinicama se već osjeća ta praznična atmosfera. Zastava Države Bosne Hercegovine istaknuta je u svim ulicama našeg grada.

Obzirom da nas od rođendana domovini BiH dijeli samo jedan dan ,  taj državni praznik osjeti se i u školama, među mališanima,  koji ovih dana izrađuju panoe koje su posvetili domovini BiH.

Iako su ovi učenici,  još uvijek mali kako bi shavtili historiju koja se desila 90 –ih godina  na našim prostorima , ali oni znaju da je vole, jer ljubav je to,  koja je došla sa njihovim rođenjem.

 

Napominjemo da je  Koordinacijski odbor posljednjih dana izvršio sve pripreme , kako bi se sa  svačane sjednica OV Živinice  koja je planirana danas  u poslijepodnevnim satima , poslala prava slika kako se voli i poštuje država Bosna i Hercegovina.

Prigodni program na Akademiji  izvest će  mališani JU Dječije obdanište Živinice,  osnovci gradski  škola, zatim srednjoškolci i članovi KUD Živinice .

Svečana sjdnica biće upriličena u 16 sati u velikoj Sali BKC  .

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje