Početna aktuelnosti U Živinicama u toku kandidovanje projekata ˝marka na marku ˝

U Živinicama u toku kandidovanje projekata ˝marka na marku ˝

154
0
Podijeli

Duži niz godina na području našg grada   uspješno se realiziraju projekti gdje se finansijska  sredstva  obezbjeđuje pola iz gradskog budžeta a pola sredstava prikupe građani u naseljenim mjestima  gdje je neophodno uraditi željeni projekat.

Veći dio projekata , kao što su asfaltiranje puteva, izgradnja vodovodne mreže i rasvjete  na području Grada Živinica  realiziran je po tzv.principu ˝marka na marku˝.

Tradicija se nastavlja iz godine u godinu. Pa je tako u 2018. godini za realizaciju navedenih projekata u budžetu općine Živinice  planirano nešto više od 800 hiljada KM .

Istina sa njihovom realizacijom se kasnilo, što potvrđuje i šef nadležne Službe Grada Živinica  Said Čerkezović.

U međuvremenu, dok se završava realizacija projekata iz prošle godine, građani imaju priliku da kandiduju nove projekte  iz oblasti infrastrukture koje namjeravaju raditi u svojim MZ-ma.

Gradonačelnik  grada Živinica  raspisao je Javni poziv za kandidovanje projekata ˝marka na marku˝ iz oblasti infrastrukture  a u skladu sa Budžetom Grada Živinica  za tekuću godinu.

Prijave na Javni poziv sa potrebnom dokumentacijom se mogu dostaviti najkasnije do 15.oktobra.

Sve dodatne informacije u vezi Javnog poziva svi zainteresovani mogu se obratiti u Službu za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Živinice (Odsjek za mjesnu samoupravu), kancelarija br.70 u Gradskoj upravi Živinice ili na telefon broj: 035/743-381, kontakt osoba Zijad Zenunović.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje