Početna Zivinice danas U Živinicama upriličena ekološka akcija ˝Svi za čiste Živinice˝

U Živinicama upriličena ekološka akcija ˝Svi za čiste Živinice˝

764
0
Podijeli

Ispred zgrade općine  Živinice jutros je  postrojavanjem pripadnika Oružanih snaga, te obraćanjem načelnika općine Samira Kamenjakovića,   započela akcija čišćenja javnih površina  od smeća , košenja zelenih površina, pranja ulica, zasađivanja cvijeća, popravka i farbanje parkovskih klupa.

Podsjećamo, akciju “Svi za čiste Živinice” prošle godine po prvi puta  pokrenuo je Općinski načelnik Samir Kamenjaković sa saradnicima u saradnji sa OS BiH, osnovnim i srednjim školama na području naše Općine, savjetima mjesnih zajednica Općine Živinice, Crvenim križom, Javnim preduzećima i ustanovama.

Navedena ekološka akcija čišćenja  na području naše općine i ove godine organizovana je  s ciljem uređenja životne sredine kao i podizanja svijesti o zdravoj i čistoj okolini.

 

Pored, građana, učenika osnovnih i srednjih škola,  predstavnika udruženja , nevladinih organizacija , u akciji čišćenja općine Živinice učešće su uzeli i pripadnici  Oružanih snaga BiH, njih 35 a koji su smješteni u kasarni Dubrave .

Organizator je sačinio  lokacije odnosno divlje deponije po kojima su bili raspoređeni učesnici današnje akcije.

Između ostalih naša novinarska ekipa, obišla je lokaciju Centar na kojoj su raspoređeni bili učenici Prve osnovne škole , te lokaciju Sprečki most Ciljuge , koju su čistili Vatrogasci, pripadnici OS BiH  i mještani MZ Dubrave Gornje , kao i lokaciju Ciljuge -Bašigovci u kojoj su bili angažovani Volonteri CK i pripdnici OS BiH.

Nakon danas završene ekološke akcije , Živinice su sasvim sigurno dobile ljepšu sliku, ali i bolje uslove za ugodniji boravak naročito u prirodnim ljepotama naše općine.

Upriličena akcija uređenja i čišćenja općine pred Međunarodni praznik rada, je sasvim sigurno test za sve građane .

Zato pokažimo sutra, da volimo prirodu ali i Živinice u kojima živimo .

Nakon završenog  roštilja , smeće odložimo na zato  predviđena mjesta.

Novinarka :Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje