Početna aktuelnosti Učenici Gimnazije Živinice ostvarili zadovoljavajuće rezultate u prvom polugodištu

Učenici Gimnazije Živinice ostvarili zadovoljavajuće rezultate u prvom polugodištu

119
0
Podijeli

U školskoj 2017/18.godinu JU Gimnazija Živinice pohađala su  274 učenika taj broj povećan je u školskoj 2018/19. na 306 učenika.

Sa krajem 2018.godine završeno je prvo polugodište na kojem su učenici Gimnazije prema riječima direktora ostvarili zadovoljavajuće rezultate.

U prvom polugodištu 292 učenika ostvarila su pozitivan uspijeh i to 94 učenika odlična, 136 učenika vrlodobar i 62 učenika dobar uspijeh, prosječna ocjena u prvim razredima 3,91, drugi razredi 4,11, treći 3,81 a najbolju prosječnu ocjenu ostvarili su učenici četvrtih razreda 4,05.

U toku školskog raspusta  profesori su prisustvovali radionicama koje su organizirane u školi.

Ono što predstoji u nastavku ove školske godine jesu pripreme za takmičenja, te određene aktivnosti na poboljšanju uslova rada, kao što je opremanje još jednog kabineta za informatiku.

U JU Gimnazija Živinice ističu da obrazovanje u ovoj ustanovi  izgrađuje generacije koje imaju odgovornost, ljubav, povjerenje i navike cjeloživotnog učenja. Ne sumnjamo da će i generacija škorlske 2018/2019.godine  postiči rezultate dostojne ustanove koju pohađaju.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje