Početna aktuelnosti Udruženje građana”7.april 92″ Dubrave Gornje obilježilo borbu na Kula gradu

Udruženje građana”7.april 92″ Dubrave Gornje obilježilo borbu na Kula gradu

381
0
Podijeli

Na lokalitetu harema  “Bijele džamije” u zaseoku Derviši-Husići u Mjesnoj zajednici Dubrave Gornje,danas je obilježena godišnjica borbe na Kula gradu u Zvorniku 1992.godine.

Organizator manifestacije bilo je Udruženje građana “7.april 92” Dubrave Gornje.

Na nekadašnjem zbornom mjestu za odlazaka na Kula grad okupili su se svi preživjeli dobrovoljci i svi oni koji su na bilo koji način bili učesnici sudbonosnih dana pružanja otpora agresoru u prvim danima Odbrambeno-oslobodilačkog rata koji se vodio od ’92.do ’95. godine u našoj zemlji.

Manifestacija je počela Džavnom himnom i učenjem fatihe za sve šehide pomenutog rata a zatim su položeni vijenci pred Spomen obilježje izgrađeno u haremu “Bijele džamije”na Planama.

Nakon toga,prisutnima su se obratili organizatori,akteri i svjedoci historijskih dana za živinički kraj i cijelu državu Bosnu Hercegovinu.

Stav svih učesnika godišnjice odlaska na Kula grad jeste da se u budućnosti mora pokazati veće jedinstvo u odbrani dostignuća iz Odbrambeno -oslobodilačko rata od 1992.do 995.godine,sistemsko obilježavanje značajnih datuma i educirane mladih generacija o prošlim tragičnim diogađajima kako se isti u budućnosti ne bi ponovili.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje