Početna aktuelnosti Udruženje Živinička policija 1991-1995 obilježilo 30-tu godišnjicu od ulaska ratnog sastava policije...

Udruženje Živinička policija 1991-1995 obilježilo 30-tu godišnjicu od ulaska ratnog sastava policije u Energopetrol

144
0
Podijeli

Hasan Selimović bio je jedan od devet pripadnika ratnog sastava policije,  koji su ušli  u Energopetrol  kako bi spriječili pripadnike tadašnje JNA da dislociraju preko deset miliona litara raznih pogonskih goriva  sa područja Živinica  u Srbiji.

Selimović kaže, da tada u tim trenucima, ni njegove kolege ni on nisu osjećali strah, bili su spremni i odlučni da spriječe odvoz nafte i naftnih derivata  iz pomenutog distributivnog centra u čemu su i uspjeli.

Predsjednik Udruženja Živinička policija 91-95 Ramiz Mustafić ovom prilikom podsjetio je  značaj i ulogu ratnog sastava policije MUP-a u decembru mjesecu 91.godine , čiji pripadnici su na osnovu Odluke Vlade RBiH , spriječili odvoz nafte i naftnih derivata iz distributivnog centra  Energopetrola.

Više u izjavi u prilogu…

U povodu obilježavanju 30.godišnjice  od ulaska ratnog sastava policije u Energopetrol , članovi Udruženja policije 91-95 obišli su  porodice onih koji danas nažalost više nisu među živima,  a dali su nemjerljiv doprinos u odbrani grada i države.

Porodicama su uručili pakete, a na mezarjima proučili Fatihu i odali priznanje kolegama.

Na obilježvanju godišnjice ovog veoma važnog događaja , u Živinice su stigli i gosti iz Sarajeva i Cazina, koji su  odali priznanje živiničkim borcima koji su stizali na mnoga ratišta širom BiH i branili rodnu grudu, kao i pripadnicima ratnog sastava koji su učinili sve da nafta i nafti derivarti ostanu sačuvani .

Polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju,  kao i na bistu heroja Nesiba Malkića  obilježena je 30. godišnjica ulaska ratnog sastava policije u prostorije Energepetrola.

Cvijeće su položili  pripadnici ratnog sastava policije koji su prvi ušli u Energopetrol, članovi Udruženja “Živinička  policija 1991-1995”, predstavnici boračkih organizacija kao i Grada Živinice, ali gosti koji su danas u Živinice stigli iz Cazina i Sarajeva.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje