Početna aktuelnosti UG Otaharin donirao odjeću i obuću djeci Centra “Vrati mi osmijeh” Živinice

UG Otaharin donirao odjeću i obuću djeci Centra “Vrati mi osmijeh” Živinice

241
0
Podijeli

Udruženje građana Otaharin iz Bijeljine uz pomoć donatora iz Grosberena članova GIZ organizacije predstavnika Evangelističke crkve i ove godine obezbijedilo je pakete sa odjećom i obućom za štićenike Centra “Vrati mi osmijeh” Živinice.

Pakete za 125 djece donatori su lično isporučili u petak predstavnicima Centra.

Marginalizirane skupine djece u fokusu su rada Otaharin organizacije, gdje oni izuzetno vode računa o djeci romske nacionalnosti i djeci teškoćama u razvoj. O ovoj drugoj skupini djece brinu u Centru “Vrati mi osmijeh” i nastoje ostvariti saradnju sa brojnim organizacijama kako bi svojim štićenicima olakšali polazak u školu.

Činjenica je da svi oni koji jednom posjete Centar ponovo mu se vraćaju, takav je slučaj i sa Organizacijama Otaharin i GIZ iz Njemačke.

Štićenici Centra “Vrati mi osmijeh” imaju iste potrebe svi njihovi vršnjaci: da jedu, igraju se, imaju drugare, idu u pozorište, na ljetovanje, zimovanje, da im se pruži adekvatna medicinska pomoć,a najviše da im se pruži ljubav koju oni itekako znaju vratiti, a vraćaju to svojim osmijehom koji je sigurno najiskreniji osmijeh koji možete vidjeti.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje