Početna aktuelnosti UGSR “Mrena”: Uređenje Mustinog zaliva

UGSR “Mrena”: Uređenje Mustinog zaliva

302
0
Podijeli

Udruženje građana sportskih ribolovaca „Mrena“ Živinice već godinama važi za udruženje koje u velikoj mjeri doprinosi razvoju turizma u našem gradu, uređenju okoliša, ali i podizanju ekološke svijesti kod građana koji se nemarno odnose prema prirodi i prirodnim bogatstvima. Upravo od jučer počeli su radovi na uređenju obale naziva Mustin zaliv, a današnje aktivnosti bile su usmjerene na uređenju prilaza te postavljanju cijevi gdje će posjetitelji moći odlagati otpad. Za ovakve i slične projekte koji iziskuju veća novčana ulaganja udruženje ne može prikupiti samostalno zbog toga je ovaj projekat realizovan zahvaljujući podršci Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Projekat su pripremali članovi udruženja građana sportskih ribolovaca „Mrena“ sa ovog područja našeg grada koji su prepoznali mogućnost razvoja Mustinog zaliva te su poduzeli aktivnosti na uređenju istog.

Aktivnosti udruženja građana „Mrena“ Živinice nastavljaju se i u narednom periodu te će raditi na uređenju obala i ribolovno-takmičarskih staza u našem gradu, a jedna od planiranih aktivnosti je i poribljavanje.

Nakon realizacije projekta uređenja Mustinog zaliva koji podrazumijeva uređenje staze za ribolovce i izletnike koja se sadržavati šest betonskih stolova te 12 betonskih klupa, uz prelijep pogled koji će svim posjetiteljima zaista biti prilika da se odmore i uživaju u blagodatima prirode. Udruženje „Mrena“ Živinice do potrebnih sredstava stigli su zahvaljujući javnom pozivu Turističke zajednice TK koji je imao za cilj podizanje kvalitete turističke ponude Tuzlanskog kantona za 2021. godinu.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje