Početna aktuelnosti Unaprjeđenje zdravstvenih usluga – prioritet menadžmenta JZU Dom zdravlja Živinice

Unaprjeđenje zdravstvenih usluga – prioritet menadžmenta JZU Dom zdravlja Živinice

212
0
Podijeli

Na inicijativu direktora Javne ustanove Dom zdravlja Živinice, danas je u ovoj renomiranoj instituciji održan radni sastanak na kome su bili prisutni prvi ljudi lokalnih zajednica Živinice, Banovići i Kladanj kao i direktori domova zdravlja ovih gradova.

Cilj zazivanja sastanka bio je dogovor oko unaprjeđivanja medicinskih usluga koje nude građanima javne zdravstvene ustanove Živinica, Banovića i Kladnja.

Direktor Javne ustanove Dom zdravlja Živinice Hidajet Rahimić istakao je svoje zadovoljstvo što su se ovom korisnom sastanku, koji je on inicirao, odazvali svi relevantni činioci općina Kladanj i Bnovići i grada Živinice jer se time iskazala nepodijeljena spremnost da se riješe neki aktuelni problemi u pružanju medicinskih usluga kao i njihovo unaprjeđenje.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković akcentirao je najvažnije teme sastanka i izrazio punu spremnost grada Živinice u davanju svakovrsne podrške Domu zdravlja Živinice u unaprjeđenju svoga rada i ponudi još boljih medicinskih usluga građanima triju lokalnih zajednica.

A teme o kojima se razgovaralo bile su: rad Centra za dijalizu, CT dijagnostika, mikrobiologija i Centar za djecu u ranom razvoju.

Dom zdravlja Živinice ima potencijal da postane subregionalni centar za pružanje najšire lepeze zdravstvenih usluga za stanovništvo gradova Živinice, Kladanj i Banovići i to je iz nekoliko aspekata najracionalnije rješenje i izbor.

Nakon današnjeg sastanka zaključci će biti upućeni i nadležnim instancama na višem nivou i uskoro je za očekivati slične sastanke u Federalnom i Kantonalnom zavodu za javno zdravstvo, adresama koje su zadužene za rješavanje većine od danas spomenutih problema u pružanju zdravstvenih usluga velikom broju stanovnika Tuzlanskog kantona.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje